2021. június 20.

Rólunk

A gyógyszertechnológia az elmúlt évtizedekben rohamléptekkel fejlődött, a mai gyógyszerkészítmények egy  része már olyan gyártástechnológiával készül, amelyből fakadóan a készítmény belső és/vagy külső felépítése direkt vagy indirekt módon befolyásolhatja a gyógyszerhatás kialakulásának idejét, meghatározhatja annak időtartamát és célzottá is teheti azt.

Ez az oldal azért jött létre, hogy tudományos ismeretterjesztői szinten, közérthetően elmagyarázza a gyógyszerkészítés mögöt rejlő gyógyszertechnológiát, bemutassa annak múltját, jelenét és várható jövőjét.

Mi, az oldal szerkesztői, a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának (PTE GyTK) oktató gyógyszertechnológus gyógyszerészei vagyunk. Törekvésünk, hogy szakmailag megalapozott, hiteles és közérthető információt szolgáltassunk az iparban és a gyógyszertárban is egyaránt alkalmazott tudományterületünkről, a gyógyszertechnológiáról.

A szakmai ismeretterjesztő blog cikkei részben a PTE GyTK Gyógyszertechnológiai és Biofarmáciai Intézetének választható, “Módosított hatóanyag-leadású készítmények gyógyszertechnológiája” c. kurzusa hallgatóinak írásos anyagai alapján készült, akik sokan azóta már végeztek és a betegek gyógyításának szolgálatába álltak szerte az országban. Ezúton is köszönjük ismeretterjesztői hozzájárulásukat a weboldalhoz.

Az oldalon olvasható gyógyszerészeti információk az ismeretterjesztést szolgálják, nem helyettesítik a gyógyszerésszel, orvossal történő konzultációt!

 

Szerzők / szerkesztők:

Dr. Pál Szilárd PhD

Dr. Pál Szilárd PhD

egyetemi adjunktus (Pécsi Tudományegyetem)

gyógyszertechnológus szakgyógyszerész

 

ifj. Dr. Kása Péter PhD

ifj. Dr. Kása Péter PhD

tudományos főmunkatárs (Pécsi Tudományegyetem)

gyógyszertechnológus szakgyógyszerész

 

Dr. Lendvai Botond

Dr. Lendvai Botond István

egyetemi központi gyakornok (Pécsi Tudományegyetem)

gyógyszerész